Datatilsynets regulatoriske sandkasse skal stimulere til innovasjon av ansvarlig kunstig intelligens. Sandkassa hjelper enkeltaktører med å følge regelverket og utvikle personvernvennlige løsninger.

Podkast: - Sandkassene må redde lovgivere som er bakpå

«Sandstorm eller bare en bris? Hva er greia med sandkasser?» Det var tittelen på en panelsamtale under den store personvernkonferansen CPDP i mai, der både den norske sandkassa for ansvarlig kunstig intelligens var godt representert.

Du kan høre hele panelsamtalen i denne podkasten, der Europaparlamentets Dragos Tudorache, som har vært sentral i utformingen av AI Act, gav tydelig inntrykk av at veien til en forståelig KI-lovgivning er strødd med sand.

Podkast: - Sandkassene må redde lovgivere som er bakpå

Følg med på det som skjer i sandkassa ved å abonnere på vårt nyhetsbrev, der du får invitasjoner og informasjon om søknadsfrister, møter, webinarer og arrangement som er relevant for alle som er opptatt av ny, ansvarlig kunstig intelligens.

Meld deg på Sandkassebrevet.

Nye prosjekter i sandkassa

En algoritme som peker ut de med økt risiko for hjertesvikt, en løsning som gir kollektivtransport tilpasset brukernes behov, og et forsøk på å gjøre kameraovervåkning mer personvernvennlig. Det er stikkord for prosjektene som skal utforskes i den tredje runden i Datatilsynets regulatoriske sandkasse for ansvarlig kunstig intelligens.

Nye prosjekter i sandkassa

Seminar om sandkasser

De skal få fart på innovasjon og er i seg selv en innovativ innretning. Torsdag 28. april gjorde landets tre regulatoriske sandkasser opp status og delte erfaringer - med hverandre og med andre - gjennom et seminar. 

Seminar om sandkasser

Kurs i personvern for innovatører

Søknadsbunken til den første runden i sandkassa avdekket et utbredt problem. Mangel på behandlingsgrunnlag. Eller i det minste mangel på kunnskap om behovet for et behandlingsgrunnlag. I samarbeid med DigitalNorway byr vi på redningen for dere som ikke skjønte de forrige setningene: Et lynkurs i personvern for innovasjonsprosjekter.

Kurset er gratis, og tas på 20-30 minutter.

Les mer.

Kurs i personvern for innovatører

Spørsmål og svar om sandkasse for kunstig intelligens

Gå til vår samleside med spørsmål og svar