Datatilsynet skal etablere et testmiljø for kunstig intelligens som tar i bruk personopplysninger - en sandkasse. Her vil vi kunne tilby gratis veiledning til en håndfull utvalgte selskaper, av forskjellige typer og størrelser, på tvers av ulike sektorer.

Målet er å stimulere til innovasjon av etisk og ansvarlig kunstig intelligens fra et personvernperspektiv. Sandkassen vil kunne hjelpe enkeltaktører med å følge regelverket og utvikle personvernvennlige løsninger. Vi vil bruke eksempler og læring fra de ulike prosjektene til å lage veiledning som er relevant for andre som tar i bruk kunstig intelligens, og for å bygge vår egen kompetanse på området.

Informasjonsmøte om sandkassen

Har du et prosjekt som kan være aktuelt for Datatilsynets regulatoriske sandkasse? Lurer du på noe rundt søknadsprosessen eller sandkassen? Vi arrangerer et digitalt informasjonsmøte onsdag 16. desember kl. 9.00-10.30. Arrangementet er gratis og åpent for alle. Lenke til strømming vil komme senere. Meld dere på nyhetsbrevet vårt, så sender vi en påminnelse om møtet i forkant!

I møtet gir vi først en kort presentasjon av sandkassen og søknadsprosessen, deretter blir det mulig å stille spørsmålene dere måtte ha. Dere kan også sende spørsmål på forhånd til .

Informasjonsmøte om sandkassen

Se i opptak: Åpning av sandkasse for personvern og kunstig intelligens

Er det mulig å utvikle kunstig intelligens og praktisere dataminimering samtidig? Hvor forklarbar må egentlig en algoritme være? Og hvordan kan vi sørge for at kunstig intelligens tar rettferdige avgjørelser? Se vår markering av sandkasse-åpningen tirsdag 1. desember. 

Se i opptak: Åpning av sandkasse for personvern og kunstig intelligens

Videohilsen fra Elizabeth Denham og ICO

Informasjonskommisjonær Elizabeth Denham og Information Commissioner's Office (ICO) har litt over 18 måneders erfaring med sitt eget sandkasseprosjekt. Denham forteller mer om produktene og tjenestene som vårt søstertilsyn i Storbritannia har fått jobbe med i videofilmen under. 

Spørsmål og svar om sandkasse for kunstig intelligens

Gå til vår samleside med spørsmål og svar