Datatilsynets regulatoriske sandkasse skal stimulere til innovasjon av ansvarlig kunstig intelligens. Sandkassa hjelper enkeltaktører med å følge regelverket og utvikle personvernvennlige løsninger. 

Sandkassa tar for seg hvitvasking, arkivering og skrøpelige pasienter

Datatilsynet har valgt ut tre nye prosjekter, som skal få grundig og konstruktiv sparring i den regulatoriske sandkassa for ansvarlig kunstig intelligens.

Se hvem de utvalgte prosjektene er.

Sandkassa tar for seg hvitvasking, arkivering og skrøpelige pasienter

Podkast: Skreddersøm på samlebånd

Lærere i norsk grunnskole har egentlig en umulig oppgave, om de virkelig skal gjøre det lovverket krever av dem – å gi individuelt tilpasset opplæring til hver enkelt elev. Kunstig intelligens kan være redningen, men personvernhindre og juridiske vurderinger står i kø før hjelpen kan tas i bruk.

Det stopper ikke KS, kan du høre i en ny episode av SandKasten.

Podkast: Skreddersøm på samlebånd

Kurs i personvern for innovatører

Søknadsbunken til sandkassa avdekket et utbredt problem. Mangel på behandlingsgrunnlag. Eller i det minste mangel på kunnskap om behovet for et behandlingsgrunnlag. I samarbeid med DigitalNorway byr vi på redningen for dere som ikke skjønte de forrige setningene: Et lynkurs i personvern for innovasjonsprosjekter.

Kurset er gratis, og tas på 20-30 minutter.

Les mer.

Kurs i personvern for innovatører

Seminar om kunstig intelligens

Mandag 30. august arrangerte vi Sandkasseseminaret 2021. Som tittelen avslører - med årstall og det hele - har vi en tanke om at det blir flere av dem i fortsettelsen. Og det digitale oppmøtet på webinaret ga oss et hint om at det er en god tanke.

Seminar om kunstig intelligens

- Norsk KI-framtid er lys

Da søknadsfristen for å bli med i første runde av Datatilsynets sandkasse, hadde det tikket inn 25 søknader. Tekna-president Lise Randeberg tror sandkassa vil spille en avgjørende rolle i å konvertere fine strategier til framskritt i praksis.

Spørsmål og svar om sandkasse for kunstig intelligens

Gå til vår samleside med spørsmål og svar