Datatilsynets regulatoriske sandkasse skal stimulere til innovasjon av ansvarlig kunstig intelligens. Sandkassa hjelper enkeltaktører med å følge regelverket og utvikle personvernvennlige løsninger.

Nye prosjekter i sandkassa

En algoritme som peker ut de med økt risiko for hjertesvikt, en løsning som gir kollektivtransport tilpasset brukernes behov, og et forsøk på å gjøre kameraovervåkning mer personvernvennlig. Det er stikkord for prosjektene som skal utforskes i den tredje runden i Datatilsynets regulatoriske sandkasse for ansvarlig kunstig intelligens.

Nye prosjekter i sandkassa

Podkast: Hvitsnippkrim vs. vidunderbarn

Føderert læring er maskinlæringens vidunderbarn. I hvert fall sett med personvernbriller. For metoden skal gjøre det mulig å lære av hverandres datasett uten å måtte avsløre personopplysningene som befinner seg i datasettene.

Det er tema både for sandkasseprosjektet med Finterai og for SandKasten. 

Podkast: Hvitsnippkrim vs. vidunderbarn

Seminar om sandkasser

De skal få fart på innovasjon og er i seg selv en innovativ innretning. Torsdag 28. april gjorde landets tre regulatoriske sandkasser opp status og delte erfaringer - med hverandre og med andre - gjennom et seminar. 

Seminar om sandkasser

11 søkte på tredje runde

Da fristen gikk ut 25. mars, hadde det tikket inn 11 søknader om å få bli med i den tredje runden med sandkasseutforsking.

Bredden i søkere viser at det skjer mye spennende på kunstig intelligens-feltet.

11 søkte på tredje runde

Viktig læring om læringsanalyse

Kan skuleelevar få individuell vurdering og tilpassa opplæring ved bruk av læringsanalyse, samtidig som personvernet er sikra? Spørsmålet sto sentralt i eit sandkasseprosjekt saman med KS, UDE/Oslo og SLATE. Rapporten frå prosjektet om "Aktivitetsdata for vurdering og tilpassingar" (AVT) er no publisert.

Viktig læring om læringsanalyse

Ny sluttrapport fra sandkassa

Den andre sluttrapporten frå Datatilsynets sandkasse for kunstig intelligens slår to fluger i eitt smekk, og kan vere eit viktig steg på vegen både for betre beredskap mot cyberkriminalitet og for betre personvern i arbeidslivet.

Ny sluttrapport fra sandkassa

Sandkassa tar for seg hvitvasking, arkivering og skrøpelige pasienter

Datatilsynet har valgt ut tre nye prosjekter, som skal få grundig og konstruktiv sparring i den regulatoriske sandkassa for ansvarlig kunstig intelligens.

Se hvem de utvalgte prosjektene er.

Sandkassa tar for seg hvitvasking, arkivering og skrøpelige pasienter

Kurs i personvern for innovatører

Søknadsbunken til den første runden i sandkassa avdekket et utbredt problem. Mangel på behandlingsgrunnlag. Eller i det minste mangel på kunnskap om behovet for et behandlingsgrunnlag. I samarbeid med DigitalNorway byr vi på redningen for dere som ikke skjønte de forrige setningene: Et lynkurs i personvern for innovasjonsprosjekter.

Kurset er gratis, og tas på 20-30 minutter.

Les mer.

Kurs i personvern for innovatører

- Norsk KI-framtid er lys

Da søknadsfristen for å bli med i første runde av Datatilsynets sandkasse, hadde det tikket inn 25 søknader. Tekna-president Lise Randeberg tror sandkassa vil spille en avgjørende rolle i å konvertere fine strategier til framskritt i praksis.

Spørsmål og svar om sandkasse for kunstig intelligens

Gå til vår samleside med spørsmål og svar