Vi har etablert en regulatorisk sandkasse for ansvarlig kunstig intelligens (KI). Målet med sandkassen er å stimulere til innovasjon av etisk og ansvarlig kunstig intelligens fra et personvernperspektiv. Sandkassen hjelper enkeltaktører med å følge regelverket og utvikle personvernvennlige løsninger. 

Vi bruker eksempler og læring fra de ulike prosjektene til å lage veiledning som er relevant for andre som tar i bruk kunstig intelligens, og for å bygge vår egen kompetanse på området.

Hold deg oppdatert på hva som skjer i sandkassen, søknadsfrister og  arrangementer ved å abonnere på sandkassens eget nyhetsbrev.

Meld deg på Sandkassebrevet  

Ny søknadsrunde i sandkassa

15. september er fristen for dere som vil bli med i neste runde med sandkasseutforskning. I sandkassa samarbeider juridisk og teknologisk kompetanse fra Datatilsynet med KI-utviklere for å finne personvernvennlige løsninger. Så her kan du få svar på spørsmålene og forhåpentligvis løsninger på problemene deres. 

Ny søknadsrunde i sandkassa

Podkast: Sikkerhetsalibiet

Stoler du på kunstig intelligens? Og kan du være sikker på at KI som har sikkerhet som formål, egentlig er sikker å bruke? Tillit og transparens er tema i den ferskeste episoden av SandKasten, der vi tar for oss sandkasseprosjektet til Secure Practice.

Podkast: Sikkerhetsalibiet

Workshop om behandlingsgrunnlag

20. mai arrangerte vi workshop åpen for alle som hadde søkt om deltakelse i sandkassa. Søknadene vitnet om at temaet behandlingsgrunnlag var noe mange kunne trenge mer bevissthet rundt. 

På det meste hadde 60 deltagere møtt opp på Zoom for å lytte til innleggene fra Datatilsynets jurist Kaja Breivik Furuseth, teknolog Eirik Gulbrandsen, i tillegg til NAVs personvernombud Anders Holt.

Last ned

Disse fire skal være pionerer på personvernvennlig KI

Nå er de fire første prosjektene, som får delta i Datatilsynets regulatoriske sandkassen for ansvarlig kunstig intelligens, klare. I sandkassen skal de utforske og utfordre et juridisk utfordrende terreng.

Disse fire skal være pionerer på personvernvennlig KI

En av vinnerne

Det kom inn 25 gode søknader om å få leke og lære med juridiske gråsoner og teknologiske utfordringer i sandkassa. Ett av de utvalgte prosjektene er i regi av KS, sammen med Utdanningsetaten i Oslo og SLATE ved UiB.

- Norsk KI-framtid er lys

Da søknadsfristen for å bli med i første runde av Datatilsynets sandkasse, hadde det tikket inn 25 søknader. Tekna-president Lise Randeberg tror sandkassa vil spille en avgjørande rolle i å konvertere fine strategier til framskritt i praksis.

Videohilsen fra Elizabeth Denham og ICO

Informasjonskommisjonær Elizabeth Denham ved Information Commissioner's Office (ICO) forteller hva de har erfart etter litt over 18 måneder med  sandkasseprosjekter i Storbritannia. 

Spørsmål og svar om sandkasse for kunstig intelligens

Gå til vår samleside med spørsmål og svar