Datatilsynets regulatoriske sandkasse skal stimulere til innovasjon av ansvarlig kunstig intelligens. Sandkassa hjelper enkeltaktører med å følge regelverket og utvikle personvernvennlige løsninger.
En algoritme som peker ut de med økt risiko for hjertesvikt, en løsning som gir kollektivtransport tilpasset brukernes behov, og et forsøk på å gjøre kameraovervåkning mer personvernvennlig. Det er stikkord for prosjektene som skal utforskes i den tredje runden i Datatilsynets regulatoriske sandkasse for ansvarlig kunstig intelligens.
Føderert læring er maskinlæringens vidunderbarn. I hvert fall sett med personvernbriller. For metoden skal gjøre det mulig å lære av hverandres datasett uten å måtte avsløre personopplysningene som befinner seg i datasettene.
Det er tema både for sandkasseprosjektet med Finterai og for SandKasten.
De skal få fart på innovasjon og er i seg selv en innovativ innretning. Torsdag 28. april gjorde landets tre regulatoriske sandkasser opp status og delte erfaringer - med hverandre og med andre - gjennom et seminar.
Da fristen gikk ut 25. mars, hadde det tikket inn 11 søknader om å få bli med i den tredje runden med sandkasseutforsking.
Bredden i søkere viser at det skjer mye spennende på kunstig intelligens-feltet.
Kan skuleelevar få individuell vurdering og tilpassa opplæring ved bruk av læringsanalyse, samtidig som personvernet er sikra? Spørsmålet sto sentralt i eit sandkasseprosjekt saman med KS, UDE/Oslo og SLATE. Rapporten frå prosjektet om "Aktivitetsdata for vurdering og tilpassingar" (AVT) er no publisert.
Den andre sluttrapporten frå Datatilsynets sandkasse for kunstig intelligens slår to fluger i eitt smekk, og kan vere eit viktig steg på vegen både for betre beredskap mot cyberkriminalitet og for betre personvern i arbeidslivet.
Datatilsynet har valgt ut tre nye prosjekter, som skal få grundig og konstruktiv sparring i den regulatoriske sandkassa for ansvarlig kunstig intelligens.
Søknadsbunken til den første runden i sandkassa avdekket et utbredt problem. Mangel på behandlingsgrunnlag. Eller i det minste mangel på kunnskap om behovet for et behandlingsgrunnlag. I samarbeid med DigitalNorway byr vi på redningen for dere som ikke skjønte de forrige setningene: Et lynkurs i personvern for innovasjonsprosjekter.
Kurset er gratis, og tas på 20-30 minutter.
Da søknadsfristen for å bli med i første runde av Datatilsynets sandkasse, hadde det tikket inn 25 søknader. Tekna-president Lise Randeberg tror sandkassa vil spille en avgjørende rolle i å konvertere fine strategier til framskritt i praksis.