Kurs om personvern for innovatører

Da vi skulle plukke ut de første sandkasseprosjektene av en fin bunke søknader fra store og små - offentlige som private - aktører, så vi et gjennomgående problem. Mange hadde ikke behandlingsgrunnlaget på plass. Nå lanserer vi i samarbeid med DigitalNorway redningen for dere som ikke skjønte forrige setning: Et lynkurs i personvern for innovasjonsprosjekter.

Kurset er gratis, og tas på 20-30 minutter. Du må bare opprette en bruker på DigitalNorway sine sider.
Gå rett til kurssiden (digitalnorway.com)

Behandlingsgrunnlag?

For å behandle personopplysninger, må du ha det som kalles behandlingsgrunnlag. Om du skal lagre og bruke noen andres adresser eller annen identifiserende data, må du altså ha en lovmessig godkjent grunn. Det er ikke sikkert det er så komplisert for ditt prosjekt. Men det blir utvilsomt mer komplisert om man på tampen av prosjektet, eller etter lansering av en tjeneste, oppdager at man ikke har gyldig behandlingsgrunnlag. Derfor kan den halvtimen det tar å gå gjennom dette kurset være en særdeles god investering for enhver innovatør.    

kari_torshovparken_kvadratisk.JPG

– Jeg oppfordrer alle som skal ta i bruk personopplysninger til å bruke dette kurset. Det er en lettfattelig og god innføring i grunnleggende personvern, sier prosjektleder Kari Laumann i Datatilsynets regulatoriske sandkasse for ansvarlig kunstig intelligens.

Kunnskap + kanal = kurs

Da de som jobber i den nystarta sandkassa avdekket behovet for å spre kunnskap om behandlingsgrunnlag, hadde de nettopp hatt et bli-kjent-møte med DigitalNorway. Daglig leder Liv Dingsør hadde fortalt om kursene de tilbyr, og hvordan de jobber med å spre kunnskap om digitalisering til små og mellomstore bedrifter over hele landet. Dermed lå et samarbeid i lufta. Datatilsynet hadde kunnskapen. DigitalNorway hadde kanalen ut. 

Les mer om hvorfor Datatilsynet og DigitalNorway gikk sammen om å lage dette kurset (digitalnorway.com)