Datatilsynets regulatoriske sandkasse skal stimulere til personvernvennlig innovasjon og digitalisering. Sandkassa hjelper enkeltaktører med å følge regelverket og utvikle løsninger med godt personvern.

Seminar: Hva skjer med sandkassene i Norge?

Tirsdag 5. desember blir det igjen seminar for erfaringsutveksling mellom norske sandkasser. Hvordan kan vi fungere som tiltak for økt og ønsket innovasjon? Hvordan kan vi bidra til nødvendig regelverksutvikling? Og ikke minst: Hvordan vil EUs KI-forordning påvirke sandkasselandskapet i Norge? 

Seminar: Hva skjer med sandkassene i Norge?

20 søkte på sandkassa

Da søknadsfristen for femte runde i Datatilsynets regulatoriske sandkasse tikket ut 1. november, hadde det kommet inn 20 søknader fra forskjellige innovasjonsprosjekter med ønske om å utforske personvernutfordringer. 

I søknadsbunken er både små og store aktører representert, offentlige som private.

20 søkte på sandkassa

Sandkasseseminaret 2023

Årets julegave fra sandkassa til alle dere som tørster etter ekte kunnskap om kunstig intelligens og personvern, kommer torsdag 14. desember klokka 10. Da inviterer vi til Sandkasseseminaret 2023.

Sandkasseseminaret 2023

Internasjonalt sandkassenytt

Sandkassa har jevnlige møter med andre sandkasser eller sandkasselignende tiltak både i inn- og utland. Prosjekter og rapporter fra andre europeiske sandkasser kan være svært relevante også for norske virksomheter. Her hjelper vi deg på veien.

Internasjonalt sandkassenytt

Podkast: Når det er trygt å tape ansikt

Oppstartselskapet Mobai ønsker å gi personvernvennlig ansiktsgjenkjenning et ansikt. Og i sandkassa får de utforsket om deres form for ansiktsgjenkjenning faktisk ikke er å regne som biometri (i juridisk forstand).

I denne podkasten får du høre om prosjektet, og om hvorfor bare ordet ansiktsgjenkjenning får det til å rykke i pekefingeren til personvernets voktere.

Podkast: Når det er trygt å tape ansikt

Følg med på det som skjer i sandkassa ved å abonnere på vårt nyhetsbrev, der du får invitasjoner og informasjon om søknadsfrister, møter, webinarer og arrangement som er relevant for alle som er opptatt av ny, ansvarlig kunstig intelligens.

Meld deg på Sandkassebrevet.

Kurs i personvern for innovatører

Søknadsbunken til den første runden i sandkassa avdekket et utbredt problem: Mangel på behandlingsgrunnlag. Eller i det minste mangel på kunnskap om behovet for et behandlingsgrunnlag. I samarbeid med DigitalNorway byr vi på redningen for dere som ikke skjønte de forrige setningene: Et lynkurs i personvern for innovasjonsprosjekter.

Kurset er gratis, og tas på 20-30 minutter.

Kurs i personvern for innovatører

Spørsmål og svar om sandkasse for kunstig intelligens

Gå til vår samleside med spørsmål og svar