Datatilsynets regulatoriske sandkasse skal stimulere til innovasjon av ansvarlig kunstig intelligens. Sandkassa hjelper enkeltaktører med å følge regelverket og utvikle personvernvennlige løsninger.

Podkast: - Sandkassene må redde lovgivere som er bakpå

«Sandstorm eller bare en bris? Hva er greia med sandkasser?» Det var tittelen på en panelsamtale under den store personvernkonferansen CPDP i mai, der både den norske sandkassa for ansvarlig kunstig intelligens var godt representert.

Du kan høre hele panelsamtalen i denne podkasten, der Europaparlamentets Dragos Tudorache, som har vært sentral i utformingen av AI Act, gav tydelig inntrykk av at veien til en forståelig KI-lovgivning er strødd med sand.

Podkast: - Sandkassene må redde lovgivere som er bakpå

Seminar om sandkasser

De skal få fart på innovasjon og er i seg selv en innovativ innretning. Torsdag 28. april gjorde landets tre regulatoriske sandkasser opp status og delte erfaringer - med hverandre og med andre - gjennom et seminar. 

Seminar om sandkasser

Sandkassa tar for seg hvitvasking, arkivering og skrøpelige pasienter

Datatilsynet har valgt ut tre nye prosjekter, som skal få grundig og konstruktiv sparring i den regulatoriske sandkassa for ansvarlig kunstig intelligens.

Se hvem de utvalgte prosjektene er.

Sandkassa tar for seg hvitvasking, arkivering og skrøpelige pasienter

Kurs i personvern for innovatører

Søknadsbunken til den første runden i sandkassa avdekket et utbredt problem. Mangel på behandlingsgrunnlag. Eller i det minste mangel på kunnskap om behovet for et behandlingsgrunnlag. I samarbeid med DigitalNorway byr vi på redningen for dere som ikke skjønte de forrige setningene: Et lynkurs i personvern for innovasjonsprosjekter.

Kurset er gratis, og tas på 20-30 minutter.

Les mer.

Kurs i personvern for innovatører

- Norsk KI-framtid er lys

Da søknadsfristen for å bli med i første runde av Datatilsynets sandkasse, hadde det tikket inn 25 søknader. Tekna-president Lise Randeberg tror sandkassa vil spille en avgjørende rolle i å konvertere fine strategier til framskritt i praksis.

Spørsmål og svar om sandkasse for kunstig intelligens

Gå til vår samleside med spørsmål og svar