Varsel om overtredelsesgebyr til Disqus Inc.

Datatilsynet varsler gebyr på 25 millioner kroner til selskapet Disqus for brudd på ansvarlighetsprinsippet, kravet til rettslig grunnlag og manglende informasjon til de registrerte. Vi har foreløpig konkludert med at Disqus har sporet, profilert, og delt personopplysninger om norske internettbrukere, uten at nettsidene som brukte denne kommentarfeltløsningen visste om det.

Varsel om overtredelsesgebyr til Disqus Inc.
Varsel om overtredelsesgebyr til Disqus Inc.

Datatilsynets årsrapport for 2020

I årsrapporten vår kan du lese om hva som preget 2020 på personvernfeltet, og hvilke utfordringer Datatilsynet ser fremover. Du finner også en gjennomgang av de viktigste sakene og områdene vi har jobbet med. Vi har her publisert de mest sentrale kapitlene fra årsrapporten som er sendt til Kommunal- og moderniseringsdepartementet, men du kan også laste ned rapporten i sin helhet.

Datatilsynets årsrapport for 2020

Personvernbloggen

Testing for dummies

Første gang jeg fikk spørsmål om å snakke, for det vi litt upresist kan kalle testmiljøet, måtte jeg tenke meg grundig om. Jeg takket selvsagt ja, men jeg grunnet på hva i all verden jeg skulle si. Min første refleksjon var at testing var mindre utfordrende enn vanlig databehandling, fordi det foregikk i mindre skala […]

Bjørn Erik Thon

Bjørn Erik Thon

Aktuelt

  • Oslo Universitetssykehus må endre avtaler

    Datatilsynets tilsyn med Oslo universitetssykehus HF (OUS) viser at sykehuset ikke kan dokumentere at de har kontroll over pasientenes opplysninger når det trenger laboratorietjenester fra andre land.

  • Vedtak om overtredelsesgebyr til Norges idrettsforbund for mangelfull testing

    Datatilsynet har gitt Norges idrettsforbund (NIF) et overtredelsesgebyr på 1 250 000 kroner for brudd på personvernforordningen. Bakgrunnen for saken er at personopplysninger om 3,2 millioner nordmenn ble liggende tilgjengelig på nett i 87 dager etter en feil i forbindelse med test av en skyløsning.

  • Koronasertifikat – informasjon til virksomheter

    Behandlingen av personopplysninger, for eksempel vaksinestatus, må være forholdsmessig, den må respektere personvernprinsippene, og ikke gå lenger enn nødvendig.

Ledige stillinger og status

Vi søker etter en seniorrådgiver som skal ha ansvar for etterlevelse og kontraktsforvaltning hos oss. Søk dersom du vil jobbe på et sted der arbeidet har stor samfunnsmessig betydning! Fristen er 21. mai.

Dersom du har søkt på stillinger hos oss, kan du også følge med på status på vår statusside.

Ledige stillinger og status

Se prisutdeling og webinar – Innebygd personvern i praksis

Vinneren av konkurransen «Innebygd personvern i praksis 2020» er nå kåret. Datatilsynet inviterte til innlegg, debatt og prisutdeling. Se opptak av webinaret.

Se prisutdeling og webinar – Innebygd personvern i praksis

Podkast: Hvordan lykkes britene med innovasjon og personvern?

-Å være i en regulatorisk sandkasse er som å drive kontaktsport, der deltagerne ønsker eventuelle slag i trynet så fort som mulig.

Det sier Chris Taylor i det britiske datatilsynet ICO, som etter halvannet år med sandkasse, deler erfaringer med oss i Personvernpodden.

Podkast: Hvordan lykkes britene med innovasjon og personvern?