Gratulerer med Personverndagen 2022!

I dag er den internasjonale personverndagen! Dagen markeres blant våre kolleger i Europa. Nedenfor kan gå til en link med videohilsen fra Bjørn Erik Thon og alle de andre medlemmene i Personvernrådet. Selv markerer vi dagen på mandag med et webinar. 

Webinar: Er det offentlige i lomma på teknogigantene?

Google sporer innbyggerne på offentlige nettsider og Datatilsynet mener Facebook gir høy risiko for brukernes personvern. Hva kan gjøres?

Når: mandag 31. januar fra kl. 9 til 11

Hvor: på nett

Gratulerer med Personverndagen 2022!
Gratulerer med Personverndagen 2022!

Google Analytics kan være ulovlig

Det østerrikske datatilsynet slår ned på bruk av Google Analytics i en fersk avgjørelse. Selv anbefaler vi alle å utforske alternativer.

Hva er ditt behov for webstatistikk? Novacare har laget et eget analyseverktøy for Datatilsynet og har skrevet et blogginnlegg i kjølvannet av Google Analytics-vurderingene, som kan være til inspirasjon.

Google Analytics kan være ulovlig

Aktuelt

  • Nye retningslinjer om rett til innsyn på høring

    Det europeiske personvernrådet (EDPB) har vedtatt nye retningslinjer om den enkeltes rett til innsyn etter personvernregelverket, med fokus på hvordan virksomheter kan legge til rette for denne rettigheten på en tilfredsstillende måte.

  • Tilsyn med Telenor

    Datatilsynet har varslet tilsyn med Telenor ASA den 28. januar. På grunn av restriksjoner knyttet til pandemien blir tilsynet gjennomført digitalt. 

  • Varsel om overtredelsesgebyr til Stortinget

    Høsten 2020 ble Stortinget utsatt for datainnbrudd. Vi varsler nå et overtredelsesgebyr på 2 millioner kroner til Stortingets administrasjon for ikke å ha gjennomført egnede tekniske og organisatoriske tiltak for å oppnå et tilstrekkelig sikkerhetsnivå.

Første sluttrapport fra sandkassa er klar

– Det er en milepæl for sandkasseprosjektet at vi nå publiserer den første rapporten, sier Datatilsynets direktør Bjørn Erik Thon. Den regulatoriske sandkassa ble etablert for å hjelpe fram innovasjon av ansvarlig kunstig intelligens, og Thon er trygg på at mange vil ha stor nytte av både denne og de andre rapportene, som vil komme på løpende bånd framover.

Første sluttrapport fra sandkassa er klar

Personvernbloggen

Forklar, ferdig, gå

Hva skjuler seg i den svarte boksen? Det har lenge vært det store spørsmålet, og en av de største utfordringene, knyttet til kunstig intelligens. Black box-problematikk, kalles det. Det går kort fortalt ut på at når kunstig intelligens gir oss et svar, er det fundert i komplekse operasjoner. Så komplekse at de er svært vanskelige […]

Dag Grytli

Dag Grytli

Ledige stillinger

Vi har lyst ut en stilling som juridisk seniorrådgiver. Oppgavene som ligger til stillingen vil i hovedsak være tilknyttet vårt arbeid mot personvernproblematikk innen primær- og sekundærbruk av helsedata. Søknadsfrist er 8. februar. Hvis du har søkt på andre stillinger, og lurer på status, kan du sjekke det på statussiden vår.

Ledige stillinger

Opptak og strømming av idrettsarrangementer for barn

Datatilsynet får mange henvendelser fra foresatte, trenere og andre kontaktpersoner som er bekymret for at stadig flere idrettsarrangementer for barn filmes eller avbildes og legges ut på internett. Hvilke regler er det som egentlig gjelder? 

Opptak og strømming av idrettsarrangementer for barn

Datatilsynet har vedtatt et gebyr på 65 millioner kroner til datingappen Grindr

- Vår konklusjon er at Grindr har utlevert personopplysninger om brukerne til tredjeparter for adferdsbasert markedsføring uten rettslig grunnlag, sier Bjørn Erik Thon, direktør i Datatilsynet.

Datatilsynet har vedtatt et gebyr på 65 millioner kroner til datingappen Grindr

Overføring av personopplysninger ut av EØS

All overføring av personopplysninger ut av EØS krever et særskilt grunnlag for å være lovlig. Vi har laget en ny og oppdatert veiledning der går vi gjennom hva som skal til for at personopplysninger kan overføres til land utenfor EØS.

Overføring av personopplysninger ut av EØS