Personvern - tilstand og trender 2018

Hvordan blir våre personopplysninger tatt vare på og hvem kan vi egentlig stole på? Stoler vi på at offentlige og private aktører tar gode valg ved tjenesteutsetting til utlandet? Kan vi stole på at dingsene som er koblet til Internett sikrer personopplysningene våre på en god måte? Har vi tillitt til betalingstjenester levert av kinesiske selskap?

Vi har i samarbeid med Teknologirådet skrevet en rapport om tillit og følelser. Datatilsynet skriver om nordmenns tillitt til produkter, tjenester og til de valgene offentlige og private virksomheter tar på vegne av våre personopplysninger.

Teknologirådet tar for seg tre trender som kan gjøre seg gjeldende for personvernet fremover: Emosjonell overvåking medfører at ny teknologi, for eksempel for ansiktsgjenkjenning, brukes for å komme nærmere følelsene våre. Smart mobilitet innebærer både selvkjørende biler og nye og mer personlige transporttjenester. I tillegg tar de for seg blokkjeden, en teknologi som lover å løse utfordringer med tillit og sikkerhet.

Det ble også gjort en undersøkelse i anledning personverndagen 2018 om disse temaene.

Last ned