Her finner du en oversikt over alle episodene av Personvernpodden - Datatilsynets egen podcast.
-
- Hvis vi hele tiden tenker at vi ikke har noe å skjule, står vi i fare for å ende opp med et samfunn der vi ikke har noe sted å skjule oss, og det er bekymringsfullt, sier Lee Bygrave. Han gjester den første episoden i en ny podkastserie fra Datatilsynet.
-
Direktør Bjørn Erik Thon og avdelingsdirektør for teknologi, Veronica Jarnskjold Buer, avlegger et besøk i studio for å snakke om vår risikovurdering av Facebook. De reflekterer over alle de teknologiske, juridiske og etiske vurderingene og dilemmaene som førte frem til beslutningen.
-
Lærere i norsk grunnskole har egentlig en umulig oppgave, om de virkelig skal gjøre det lovverket krever av dem – å gi individuelt tilpasset opplæring til hver enkelt elev. Kunstig intelligens kan være redningen, men personvernhindre og juridiske vurderinger står i kø før hjelpen kan tas i bruk.
-
Vi tar debatten om kunstig intelligens, innovasjon og personvern.
-
Hvilke verktøy har barn og unge for å å ta gode valg for seg selv? Hva gjør samfunnet for å sikre at barna faktisk blir hørt og at de settes i stand til å ivareta sitt eget personvern?
-
Viktige avgjørelser mot de store teknologiselskapene, betydelige dommer fra EMD og EU-domstolen knyttet til overvåkning og Schrems-dommen har sendt personvern-sjokkbølger gjennom Europa og USA. Begynner vektskålen å tippe i personvernets favør?
-
Stoler du på kunstig intelligens? Og kan du være sikker på at KI som har sikkerhet som formål, egentlig er sikker å bruke? Tillit og transparens er tema i denne episoden av SandKasten, der vi tar for oss sandkasseprosjektet til Secure Practice.
-
Anonymisering er trikset for å omgå personvernregelverket. Og kanskje nettopp derfor ser vi, i kjølvannet av GDPR, at anonymisering for alvor er på agendaen i Europa. Men hvor anonymt er anonymt? Og hvordan sikrer vi at det som er anonymt i dag, fortsatt er anonymt i morgen? Det er problemstillinger selskapet Age Labs tar med inn i Datatilsynets sandkasse for personvernvennlig KI.
-
Hvordan lærer du en algoritme rettferdighet? Og hvordan kan kunstig intelligens diskriminere? Det er sentrale spørsmål NAV tar med inn i Datatilsynets sandkasse for personvernvennlig KI. KI kan forenkle livet, men på veien må vi svare på komplekse spørsmål, som hva rettferdighet egentlig er?
-
Hvordan har dataetikk gått fra fremmedord til moteord på fem år? Da danske Gry Hasselbalch startet tenketanken Data Ethics i 2015 var dataetikk nærmest et fraværende ord. Nå er det et ord bedrifter smykker seg med, forbrukere er opptatt av og europeiske nasjoner vil bli verdensmestre i.
-
-Å være i en regulatorisk sandkasse er som å drive kontaktsport, der deltagerne ønsker eventuelle slag i trynet så fort som mulig. Det sier Chris Taylor i det britiske datatilsynet ICO, som deler erfaringer fra halvannet år med sandkasse.
-
Hvem har ansvaret for at personopplysninger om landets elever behandles på en god måte? Og har de den nødvendige kompetansen? Har skolene vært mer opptatt av å digitalisere raskt, fremfor å digitalisere riktig?
-
- Det kan ikke bare være en privatsak om du bryr deg om personvern. For om du gir blanke i personvernet ditt, kan det ha konsekvenser for alle i kontaktlistene dine og alle du kommuniserer med og om. Det sier Marc Rotenberg, som har tatt rollen som vaktbikkja, som vil passe på at alle de fine og personvernvennlige strategiene for kunstig intelligens, som stat etter stat vedtar, ikke bare blir tomme ord.