Arendalsuka: Kan teknologigigantene tøyles?

Hvilke grep bør vi i Norge ta for å regulere teknologigiganter som Facebook og Google? 

Store plattformselskaper møter økende kritikk blant annet for brudd på personvern, for å begrense ytringsfriheten og for å manipulere forbrukere. I år kommer EU med nye reguleringer av disse gigantene og presset øker også i USA. I opptaket fra dette arrangementet får en litt innsikt i EUs prosesser fra en av de som har ledet forhandlingene. Vi spør også norske toppolitikere, tilsyn og bransje: Hvor langt kan og skal ny politikk gå, og hvilke muligheter har vi for å forme vår egen politikk i Norge? 

I podkasten får du høre mer om dette:

Innlegg fra Inger Lise Blyverket, direktør i Forbrukerrådet. Forbrukerrådet har publisert en rekke dyptgående studier av hvordan teknologiselskapene bryter grunnleggende forbrukerrettigheter på nett. 

Samtale med Alexandra Geese, medlem i Europaparlamentet fra de Grønne. Hun er en teknologipolitiker som blant annet har hatt en avgjørende rolle i EU med regulering av de store teknologiplattformene.

Debatt mellom sentrale politikere og representanter fra teknologisektoren: Er det nok å følge etter EU, eller kan Norge ta lederskap? Med næringsminister Jan Christian Vestre, Venstre-leder Guri Melby, Sondre Ronander, kommunikasjonssjef i Google og Tobias Judin, avdelingsleder i Datatilsynet. I tillegg deltar Mali Hole Skogen fra IKT Norge. 

Moderator er Espen Egil Hansen, internasjonal rådgiver i JP/Politikens Hus, København og tidligere sjefredaktør i Aftenposten.

Hør episoden på Acast.com. Du kan også høre den på apper slik som for eksempel Acast-appen, Spotify, iTunes, Google podcast og i Castbox.

Last ned