#6 SandKasten: Hvitsnippkrim vs. vidunderbarn

Føderert læring er maskinlæringens vidunderbarn. I hvert fall sett med personvernbriller. For metoden skal gjøre det mulig å lære av hverandres datasett uten å måtte avsløre personopplysningene som befinner seg i datasettene.

Forventningene er store når teorien skal prøves ut i praksis, og det ønsker det ferske oppstartsfirmaet Finterai å gjøre. De vil bruke føderert læring i den særdeles utfordrende kampen mot hvitvasking og terrorfinansiering. Og på veien dit blir prosjektet vendt på og veiledet i sandkassa.

SandKasten er Personvernpoddens serie om livet og prosjektene i Datatilsynets regulatoriske sandkasse for ansvarlig kunstig intelligens. I serien prøver programleder Arild Opheim å bli klok på kunstig intelligens, ved å grave i problemstillingene det jobbes med i sandkassa. I denne episoden møter han Alexander Skage i oppstartsfirmaet Finterai i tillegg til Datatilsynets Magnus Mülbradt.

Hør episoden i Acast. Du kan også høre den på apper slik som for eksempel Acast-appen, Spotify, iTunes, Google podcast og i Castbox.

Last ned

Hold deg oppdatert på hva som skjer i sandkassen, søknadsfrister og  arrangementer ved å abonnere på sandkassens eget nyhetsbrev.

Følg med på det som skjer i sandkassa ved å abonnere på vårt nyhetsbrev, der du får invitasjoner og informasjon om søknadsfrister, møter, webinarer og arrangement som er relevant for alle som er opptatt av ny, ansvarlig kunstig intelligens.

Meld deg på Sandkassebrevet.