#6 SandKasten: Hvitsnippkrim vs. vidunderbarn

Føderert læring er maskinlæringens vidunderbarn. I hvert fall sett med personvernbriller. For metoden skal gjøre det mulig å lære av hverandres datasett uten å måtte avsløre personopplysningene som befinner seg i datasettene.

Forventningene er store når teorien skal prøves ut i praksis, og det ønsker det ferske oppstartsfirmaet Finterai å gjøre. De vil bruke føderert læring i den særdeles utfordrende kampen mot hvitvasking og terrorfinansiering. Og på veien dit blir prosjektet vendt på og veiledet i sandkassa.

SandKasten er Personvernpoddens serie om livet og prosjektene i Datatilsynets regulatoriske sandkasse for ansvarlig kunstig intelligens. I serien prøver programleder Arild Opheim å bli klok på kunstig intelligens, ved å grave i problemstillingene det jobbes med i sandkassa. I denne episoden møter han Alexander Skage i oppstartsfirmaet Finterai i tillegg til Datatilsynets Magnus Mülbradt.

Hør episoden i Acast. Du kan også høre den på apper slik som for eksempel Acast-appen, Spotify, iTunes, Google podcast og i Castbox.

Last ned

Hold deg oppdatert på hva som skjer i sandkassen, søknadsfrister og  arrangementer ved å abonnere på sandkassens eget nyhetsbrev.

Meld deg på Sandkassebrevet