Episode 5: Vaktbikkja som bjeffer etter tomme KI-løfter

- Det kan ikke bare være en privatsak om du bryr deg om personvern. For om du gir blanke i personvernet ditt, kan det ha konsekvenser for alle i kontaktlistene dine og alle du kommuniserer med og om. Det sier Marc Rotenberg, som har tatt rollen som vaktbikkja, som vil passe på at alle de fine og personvernvennlige strategiene for kunstig intelligens, som stat etter stat vedtar, ikke bare blir tomme ord.

I denne episoden av Personvernpodden snakker vi om hvordan sandkasser og andre verktøy kan stimulere teknologiutvikling som ivaretar demokratiske verdier.

Gjest er Marc Rotenberg, direktøren for Center on AI and Digital Policy ved Michael Dukakis Institute, og sammen med Datatilsynets Kari Laumann snakker han om veien til en kunstig intelligens som fremmer demokrati og rettferdighet, heller enn å true slike verdier. De snakker om hvordan den regulatoriske sandkassen for ansvarlig kunstig intelligens, som Kari er prosjektleder for, kan påvirke retningen. Og om at gode slagord og humor overraskende nok er et viktig virkemiddel på den veien.

marcrotenberg.jpg

Ikke minst snakker de om hvilke absolutte grenser – røde linjer – det bør være i et terreng fullt av gråsoner. Og hvordan Marc og CAIDP terget på seg stolte nasjoner med rapporten Artificial Intelligence and Democratic values, der land for første gang rangeres etter hvem som er flinkest i den ansvarlige KI-klassen.

Hør episoden på Acast.com. Du kan også høre den på apper slik som for eksempel Acast-appen, Spotify, iTunes, Google podcast og i Castbox.

Last ned