Episode 7: Hvordan lykkes britene med innovasjon og personvern?

-Å være i en regulatorisk sandkasse er som å drive kontaktsport, der deltagerne ønsker eventuelle slag i trynet så fort som mulig. Det sier Chris Taylor i det britiske datatilsynet ICO, som deler erfaringer fra halvannet år med sandkasse.

Datatilsynet har nettopp plukket ut, og er i ferd med å sparke i gang, de fire første prosjektene til sandkassen for ansvarlig kunstig intelligens. Regulatoriske sandkasser som konsept er relativt nytt, og vi nordmenn lytter jo gjerne til erfarne fjellfolk før vi legger ut på tur. Så i denne episoden av Personvernpodden søker prosjektleder Kari Laumann råd hos britene, som ligger litt foran i løypa.

De har erfart at vurdering av samfunnsnytte ikke er en nøyaktig vitenskap. De har erfart at hastverk ikke nødvendigvis er lastverk, som når den britiske sandkassen bidro til at registreringssystemet for covidvaksinering ble personvernsikret i rekordfart. Og de har erfart at et avbrutt prosjekt kan være en braksuksess, så lenge man har lært noe nyttig - nemlig hvordan paragrafer konverteres til praksis.    

Hør episoden på Acast.com. Du kan også høre den på apper slik som for eksempel Acast-appen, Spotify, iTunes, Google podcast og i Castbox.

Last ned