#3 SandKasten: Sikkerhetsalibiet

Stoler du på kunstig intelligens? Og kan du være sikker på at KI som har sikkerhet som formål, egentlig er sikker å bruke? Tillit og transparens er tema i denne episoden av SandKasten, der vi tar for oss sandkasseprosjektet til Secure Practice.

De stikker hånda inn i vepsebolet profilering på arbeidsplassen. Secure Practice ønsker å profilere ansatte i bedrifter, slik at de kan skreddersy opplæring i nettsikkerhet med det formål å forhindre hacking og cyberangrep mot virksomhetene. Men er det mulig å få til med personvernet i behold og tillit til tjenesten?

SandKasten er Personvernpoddens serie om livet og prosjektene i Datatilsynets regulatoriske sandkasse for ansvarlig kunstig intelligens. I serien prøver programleder Arild Opheim å bli klok på kunstig intelligens, ved å grave i problemstillingene det jobbes med i sandkassa. I denne episoden møter han Erlend Andreas Gjære fra Secure Practice og Datatilsynets Kaja Furuseth Breivik.

Hør episoden i Acast. Du kan også høre den på apper slik som for eksempel Acast-appen, Spotify, iTunes, Google podcast og i Castbox.

Last ned