#3 SandKasten: Sikkerhetsalibiet

Stoler du på kunstig intelligens? Og kan du være sikker på at KI som har sikkerhet som formål, egentlig er sikker å bruke? Tillit og transparens er tema i denne episoden av SandKasten, der vi tar for oss sandkasseprosjektet til Secure Practice.

De stikker hånda inn i vepsebolet profilering på arbeidsplassen. Secure Practice ønsker å profilere ansatte i bedrifter, slik at de kan skreddersy opplæring i nettsikkerhet med det formål å forhindre hacking og cyberangrep mot virksomhetene. Men er det mulig å få til med personvernet i behold og tillit til tjenesten?

SandKasten er Personvernpoddens serie om livet og prosjektene i Datatilsynets regulatoriske sandkasse for ansvarlig kunstig intelligens. I serien prøver programleder Arild Opheim å bli klok på kunstig intelligens, ved å grave i problemstillingene det jobbes med i sandkassa. I denne episoden møter han Erlend Andreas Gjære fra Secure Practice og Datatilsynets Kaja Furuseth Breivik.

Hør episoden i Acast. Du kan også høre den på apper slik som for eksempel Acast-appen, Spotify, iTunes, Google podcast og i Castbox.

Last ned

Følg med på det som skjer i sandkassa ved å abonnere på vårt nyhetsbrev, der du får invitasjoner og informasjon om søknadsfrister, møter, webinarer og arrangement som er relevant for alle som er opptatt av ny, ansvarlig kunstig intelligens.

Meld deg på Sandkassebrevet.