#1 SandKasten: Kunstig rettferdighet

Hvordan lærer du en algoritme rettferdighet? Og hvordan kan kunstig intelligens diskriminere? Det er sentrale spørsmål NAV tar med inn i Datatilsynets sandkasse for personvernvennlig KI. KI kan forenkle livet, men på veien må vi svare på komplekse spørsmål, som hva rettferdighet egentlig er?

SandKasten er Personvernpoddens serie om livet og prosjektene i Datatilsynets regulatoriske sandkasse for ansvarlig kunstig intelligens. I serien prøver programleder Arild Opheim å bli klok på kunstig intelligens, ved å grave i problemstillingene det jobbes med i sandkassen. I denne episoden møter han Lars Sutterud, Cathrine Pihl Lyngstad og Robindra Prabhu i NAV, i tillegg til Datatilsynets Dag Grytli.

Hør første episode av SandKasten i Acast. Du kan også høre den på apper slik som for eksempel Acast-appen, Spotify, iTunes, Google podcast og i Castbox.

Last ned

Følg med på det som skjer i sandkassa ved å abonnere på vårt nyhetsbrev, der du får invitasjoner og informasjon om søknadsfrister, møter, webinarer og arrangement som er relevant for alle som er opptatt av ny, ansvarlig kunstig intelligens.

Meld deg på Sandkassebrevet.