Webinar: Hvordan nå fram med informasjon om kunstig intelligens

Datatilsynets sandkasse inviterer til frokostwebinar og lansering av den nye rapporten om hvordan du kan informere brukerne om bruk av kunstig intelligens på persondata. Samtidig håper vi på en god prat om hvordan vi selv kan nå fram med informasjon og kunnskap til utviklere og bestillere av kunstig intelligens. 

 • Tid: fredag 13. januar 2023, kl. 09-10 (og uformell mingling etterpå)
 • Sted: digitalt på Zoom og fysisk i Dronning Eufemias gate 8, Oslo
 • Servering: enkelt frokostsnacks (for de som møter fysisk)
 • Opptak fra webinaret ligger nederst på denne siden.

Det kreves ingen påmelding, verken for digital eller fysisk deltagelse.

Det er mange gode grunner til å samles for å snakke og lære om kunstig intelligens i disse dager. Sandkassa er blitt et permanent tiltak for å hjelpe fram innovasjon av kunstig intelligens. Vi har publisert en ny rapport om åpenhet. Og det er bare nesten tilfeldig at vi markerer dette i timene før treårsdagen for den nasjonale KI-strategien.

Agenda

Programmet er delt i to bolker:

 1. Hvordan informere brukere om bruk av kunstig intelligens, der persondata er involvert? Vi får hovedtrekkene fra rapporten og hører erfaringene fra et av sandkasseprosjektene. Lanseringsdelen av programmet avsluttes med en ekstern «anmeldelse» av rapporten.
 2. Hvordan kan sandkassa nå ut med kunnskapen til de som trenger det? Nå har vi laget en rapport, men det finnes mange måter å nå ut med kunnskap og veiledning på. Sandkassa har blitt et permanent tiltak for å sparke fart i KI-innovasjon, og ønsker å se framover. Hva er de mest effektive måtene å hjelpe utviklere, bestillere og beslutningstakere på? Vi sparrer med næringslivets nyopprettede nasjonale senter for kunstig intelligens, Nemonoor. 

Deltagere

 • Veronica Jarnskjold Buer, avdelingsleder for teknologi, analyse og sikkerhet, Datatilsynet
 • Erlend Andreas Gjære, daglig leder i Secure Practice
 • Alex Moltzau, KI-politikk og etikk ved NORA
 • Eirik Andreassen, leder for digitale teknologier og bedriftsnettverk, DigitalNorway
 • Arild Opheim, senior kommunikasjonsrådgiver i Datatilsynet (ordstyrer)

Opptak: Hvordan nå fram med informasjon om kunstig intelligens

Lanseringsarrangement for rapporten "Å lykkes med åpenhet". (Januar 2023)

Selve rapporten "Å lykkes med åpenhet" finner du her.

Følg med på det som skjer i sandkassa ved å abonnere på vårt nyhetsbrev, der du får invitasjoner og informasjon om søknadsfrister, møter, webinarer og arrangement som er relevant for alle som er opptatt av ny, ansvarlig kunstig intelligens.

Meld deg på Sandkassebrevet.

Følg med på det som skjer i sandkassa ved å abonnere på vårt nyhetsbrev, der du får invitasjoner og informasjon om søknadsfrister, møter, webinarer og arrangement som er relevant for alle som er opptatt av ny, ansvarlig kunstig intelligens.

Meld deg på Sandkassebrevet.