Sandkasseseminaret 2023

Årets julegave fra Datatilsynets regulatoriske sandkasse til alle dere som tørster etter ekte kunnskap om kunstig intelligens og personvern, kommer torsdag 14. desember klokka 10. Da inviterer vi til Sandkasseseminaret 2023. 

Det blir lett servering for de som møter fysisk, så legg gjerne inn tid til litt uformell mingling og proviantforsyning før og/eller etter seminaret.

Program

Årets sandkasseseminar vil ta for seg de to prosjektene som nå er i sluttfasen av sandkasseprosessen.

Det ene, PrevBot, vil utvikle digitale, halvautomatiske politipatruljer på nett, for å avdekke grooming og forhindre mulige overgrep mot barn. PrevBot-prosjektet er et samarbeid mellom Politihøgskolen og Universitetet i Agder, og går ut på å utvikle et KI-verktøy som kan identifisere grooming-samtaler via analyse av språk, og predikere alder og kjønn på de involverte.

I det andre prosjektet ønsker oppstartselskapet Mobai å gi personvernvennlig ansiktsgjenkjenning et ansikt. Løsningen skal kunne gjøre det mulig å bruke ansiktsgjenkjenning for enklere og sikrere autentisering av brukere av banktjenester, og dermed redusere risikoen for svindel og misbruk.

Følg med på det som skjer i sandkassa ved å abonnere på vårt nyhetsbrev, der du får invitasjoner og informasjon om søknadsfrister, møter, webinarer og arrangement som er relevant for alle som er opptatt av ny, ansvarlig kunstig intelligens.

Meld deg på Sandkassebrevet.