Kari er en privacy pioneer

Datatilsynets Kari Laumann har blitt tildelt prisen Privacy Pioneer 2023. Hun er seksjonssjef for utredning, analyse og politikk, og har gjennom etablering og ledelse av Datatilsynets sandkasse for ansvarlig kunstig intelligens tatt føring også internasjonalt på sandkassefronten.

W@Privacy er et globalt nettverk for kvinner som jobber profesjonelt med personvern. Gjennom sin årlige prisutdeling anerkjenner de personvernkvinner som går foran som et godt eksempel, styrker andre og gjør inntrykk i samfunnet deres. Kandidater er valgt ut fra hundrevis av nominasjoner og en dommerkomité. Det sto igjen fire nominerte i "finalen", og vinneren ble altså Datatilsynets Kari Laumann. 

Les mer om W@Privacy på deres nettside.

kari_torshovparken_kvad.jpg- Det er gøy at pioneerarbeidet vi har gjort blir anerkjent utenfor landets grenser. Men jeg er selvsagt aller mest fornøyd med, at sandkassa fungerer som innovasjonstiltak for personvernfremmende teknologi. At vi har lært enormt mye, som vi igjen kan lære bort til andre, sier Laumann.

Takker deltakerne

Hun retter en stor takk til virksomhetene som har deltatt i sandkasseprosjekter, og håper at enda flere ser at skikkelig godt personvern ikke bare er et herk å få til, men at det er et reelt konkurransefortrinn.

Kari fikk overrakt prisen på en tilstelning i Brüssel 14. november.

Følg med på det som skjer i sandkassa ved å abonnere på vårt nyhetsbrev, der du får invitasjoner og informasjon om søknadsfrister, møter, webinarer og arrangement som er relevant for alle som er opptatt av ny, ansvarlig kunstig intelligens.

Meld deg på Sandkassebrevet.