Line Coll startet som ny direktør i Datatilsynet

Mandag 1. august begynte jurist Line Coll som ny direktør for Datatilsynet. Hun kommer fra stillingen som partner i advokatfirmaet Wikborg Rein, der hun var tilknyttet fagområde for teknologi og digitalisering.

– Jeg gleder meg til å bli kjent med alle de flinke ansatte som jobber i Datatilsynet, og til å få en bedre forståelse av organisasjonen og hvordan vi jobber. Så ser jeg frem til å være med på å styrke Datatilsynet videre fremover i de viktige samfunnsoppgavene som tilsynet har, sier Line Coll.

Lang og bred erfaring innen personvern

Coll ble utnevnt i statsråd den 22. april i år.

– Line Coll har lang erfaring fra personvernarbeid både i offentlig og privat sektor, og kjenner personvernområdet svært godt, sa kommunal- og distriktsminister Sigbjørn Gjelsvik under utnevnelsen.

Line Coll (49) er utdannet jurist fra Universitetet i Oslo, og har arbeidet med personvernspørsmål gjennom hele sin karriere. Coll har i tillegg erfaring som advokat fra Equinor ASA, fra advokatfirmaet Wiersholm og fra Norges Bank Investment Management. I perioden 2007-2008 var hun sekretær for Personvernkommisjonen som leverte sin rapport i 2009, og fra 2004 til 2007 arbeidet hun som forsker ved Senter for rettsinformatikk ved Universitetet i Oslo.

Tar over etter Bjørn Erik Thon

Coll tar over som direktør etter Bjørn Erik Thon. Han gikk tidligere i år over i ny stilling som likestillings- og diskrimineringsombud. Janne Stang Dahl har vært konstituert direktør i  seks måneder, fra februar til august 2022.

– Vi ønsker Line Coll hjertelig velkommen, det er en stor dag for alle oss i Datatilsynet. Vi gleder oss til å jobbe sammen med henne, og det er mange spennende oppgaver å ta fatt i. Vi vil samtidig takke vår tidligere direktør Bjørn Erik Thon nok en gang for en fantastisk innsats både for oss og samfunnet, sier Janne Stang Dahl som nå går tilbake i stillingen som kommunikasjonsdirektør.