Line Coll blir ny direktør i Datatilsynet

Regjeringen har i statsråd i dag utnevnt Line Coll som ny direktør for Datatilsynet. Hun er i dag partner i advokatfirmaet Wikborg Rein, der hun er tilknyttet firmaets fagområde for teknologi og digitalisering. Hun har lang erfaring som rådgiver innen personvern.

– Line Coll har lang erfaring fra personvernarbeid i både offentlig og privat sektor, og kjenner personvernområdet svært godt. Jeg er svært tilfreds med at hun har takket ja til det viktige samfunnsoppdraget det er å lede Datatilsynet de kommende seks årene, sier kommunal- og distriktsminister Sigbjørn Gjelsvik.

Line Coll (49) er utdannet jurist fra Universitetet i Oslo, og har arbeidet med personvernspørsmål gjennom hele sin karriere. Coll har i tillegg erfaring som advokat fra Equinor ASA, fra advokatfirmaet Wiersholm og fra Norges Bank Investment Management. I perioden 2007-2008 var hun sekretær for Personvernkommisjonen som leverte sin rapport i 2009, og fra 2004 til 2007 arbeidet hun som forsker ved Senter for rettsinformatikk ved Universitetet i Oslo.

– Jeg gleder meg veldig til å ta fatt på oppgaven og til å jobbe med alle de dyktige fagpersonene i Datatilsynet. Det er en spennende og utfordrende tid for personvernet, og jeg ser frem til å få spille en rolle i det viktige arbeidet Datatilsynet gjør, sier Coll.

Line Coll tar over etter Bjørn Erik Thon, som tidligere i år gikk over i ny stilling som likestillings- og diskrimineringsombud.

– Vi gleder oss til å jobbe med Line, og gratulerer vår nye direktør! Den faglige bakgrunnen, kunnskapen og brede erfaringen hennes gjør at vi er sikre på at personvernet i Norge blir ivaretatt på beste måte også i årene som kommer, sier konstituert direktør i Datatilsynet Janne Stang Dahl.

Les pressemeldingen fra Kommunal- og distriktsdepartementet (regjeringen.no)