Bjørn Erik Thon har gått av som direktør

En personvern-æra er over, og Bjørn Erik Thon har nå gått av som direktør i Datatilsynet etter å ha fullført to åremål på til sammen 12 år. Janne Stang Dahl konstitueres som direktør frem til ny leder tiltrer.

– Det har vært en fantastisk spennende periode å være leder i Datatilsynet. Personvern er i dag anerkjent som en viktig samfunnsverdi, og alt tyder på at personvernets plass i samfunnet blir ytterligere styrket i årene som kommer, sier Thon. 

bjornerik-kvadr.jpg

– Det har vært givende å treffe masse engasjerte og dyktige mennesker som representerer bredden i det norske samfunnet,
fortsetter han.

Han trer nå inn i ny stilling som likestillings-
og diskrimineringsombud. Ombudet er administrativt underlagt Kultur- og likestillingsdepartementet, men
er faglig uavhengig.

– Datatilsynet er et meget sterkt kollektiv, og
jeg kommer til å savne de fantastiske kollegaene mine.
Samtidig blir det fint for Datatilsynet å få en ny leder som kan ta tilsynet
videre, og jeg ser fram til å begynne å jobbe med nye, viktige områder, sier Thon.

Ny direktør

Kommunal- og distriktsdepartementet har konstituert Janne Stang Dahl som direktør i Datatilsynet fra og med 4. februar og fram til ny direktør er på plass. Departementet er snart klar med utlysingen av stillingen som ny direktør.

– Bjørn Erik er en enestående leder, og vi er takknemlige for å ha hatt ham i Datatilsynet i nesten 12 år. Han har gjort en fabelaktig innsats for personvernets stilling i samfunnet. Norge er heldige som får ham som nytt likestillings- og diskrimineringsombud, sier Stang Dahl. Hun er i dag kommunikasjonsdirektør i Datatilsynet. 

– Jeg takker departementet som har gitt meg den store tilliten med å bli konstituert direktør i Datatilsynet. Jeg gleder meg til å jobbe videre sammen med alle våre kunnskapsrike og dedikerte kolleger. Sammen skal vi jobbe for at personvernets stilling både styrkes og diskuteres i tiden som kommer. Jeg skal gjøre mitt beste for at Datatilsynet fortsatt er et bra og meningsfylt sted å være når ny direktør er på plass, sier Stang Dahl.

Guro Skåltveit tar så over rollen som tilsynets kommunikasjonsdirektør i samme periode. Hun har jobbet i tilsynet i 19 år.