Prisutdeling og webinar – Innebygd personvern i praksis

Vinneren av konkurransen «Innebygd personvern i praksis 2020» er nå kåret. Datatilsynet inviterte til innlegg, debatt og prisutdeling. Se opptak av webinaret.

Se arrangementet i opptak nederst i artikkelen.

Er det mulig å utvikle personvernvennlige løsninger i en tid der big tech er de viktigste premissleverandørene for hvordan vi kommuniserer med hverandre? Hva betyr det for personvernet at kunstig intelligens gjør seg gjeldende i stadig flere aspekter av livene våre? En pandemi krever at teknologi utvikles raskere, men går det på bekostning av grunnleggende rettigheter og friheter?

Innebygd personvern er et krav i personopplysningsloven. Det betyr at personvern skal bygges inn i alle løsninger og i all teknologi der personopplysninger blir behandlet. For å løfte frem eksempler på hvordan det kan og bør jobbes med rent praktisk, utlyste vi høsten 2020 en konkurranse

Innsendte bidrag har blitt vurdert av en jury som består av Lillian Røstad, Dag Wiese Schartum, Maria Bartnes, Torgeir Waterhouse, Martha Eike, samt Kristine Stenbro og Veronica Jarnskjold Buer fra Datatilsynet.

Tid og sted

Tid: 28. april kl. 13.30 – 14.30

Sted: Du kan delta på seminaret digitalt (Zoom). 

Seminaret er åpent for alle. Det blir gjort opptak, men kun av de som skal delta i selve arrangementet. Det er ingen påmelding. 

Program

  1. Velkommen til digitalt seminar v/direktør Bjørn Erik Thon
  2. Innebygde rettigheter og friheter – hva betyr det? v/ professor Dag Wiese Schartum
  3. Hvordan utfordrer big tech våre rettigheter og friheter? v/ forskningssjef Maria Bartnes
  4. Er personvern en faktisk mulighet i vår digitale tidsalder, med hensyn til innovasjon, KI og pandemi? Diskusjon med juryen om innovasjon og personvern. Hvordan kan vi skape løsninger som ivaretar våre rettigheter og friheter? v/ Lillian Røstad, Maria Bartnes, Dag Wiese Schartum, Martha Eike, Torgeir Waterhouse, Bjørn Erik Thon, Veronica Jarnskjold Buer
  5. Lansering av vinner v/Bjørn Erik Thon
  6. Presentasjon av vinnerbidraget
  7. Lansering av ny konkurranse 2021

Konferansier: Kommunikasjonsdirektør Janne Stang Dahl.