9. desember

Omikron endrer spillereglene, sa byrådslederen. Og det er nettopp spillereglene på by'n, som er tema for dagens #juletilsyn.

Strengt på byn_eller_12220p.jpg

Hei hå, så ble det korona-jul igjen. Denne gangen med omikron. Nok en gang må vi telle til ti. Både for vår mentale helse og for å kunne invitere folk hjem. Meteren og munnbind er tilbake. Og våger du deg utomhus, må du registrere deg om du setter foten innenfor en restaurant eller bar.

Det er særlig det med besøksregistrering og smittesporing som vekker personvernvokterne blant oss. Som byvandrere skal vi bli godt informert om når vi blir registrert, og det er viktig at registreringene slettes når de skal, som hovedregel etter 14 dager.

Nordpolen innførte først de samme tiltakene som den norske regjeringen. Men de innså kjapt at i et lokalsamfunn med stor overvekt av mindreårige (alvene) er det lite hensiktsmessig at det eneste sjenkestedet, SvalBar, skal føre registreringer over om det er nissemor som serverer nissefar eller omvendt. 

For oss her lenger sør, anbefaler vi alle utesteder som får gjester å sikre seg om at det skjer i tråd med personvernregelverket.