17. desember

Det er imponerende hvor kjapt og lett julenissen sporer opp alle klodens snille barn i løpet av et døgn. Datatilsynets utsendte på #juletilsyn er mindre imponert over hvor lett han selv lar seg spore. 

På låven sitter nissen_stort.jpg

Da Datatilsynet besluttet å føre tilsyn med julenissen, ble det en smal sak å finne ut hvor vi måtte slå til. Som så mange andre, lar tydeligvis også nissen seg spore av en rekke apper på telefonen. Klart, stedstjenester er nyttig i noen sammenhenger, for eksempel i kart eller værvarslingsapper, men det finnes også apper som sporer deg uten at du som bruker oppnår noe annet enn økt risiko for at dine persondata kommer på avveier. NRK beta har nylig skrevet en artikkel om apper du bør passe deg for. 

Les artikkelen fra NRK beta (ekstern lenke).

Kanskje kommer nissens lempfeldige omgang med egne lokasjonsdata av den uskyldige tanken: «Ja, men jeg har da ikke noe å skjule?!» Men det kan være en farlig tanke. Og det er en tanke som har inspirert Datatilsynet til å lage en ny podkastserie.

Så mens du venter på neste postgang av juletilsynets kalenderbrev, kan du nyte første episode av den rykende ferske podkasten «Ingenting å skjule»

Hør første episode av «Ingenting å skjule».

Og for ordens skyld: Neste postgang fra juletilsynet er mandag. Som tilsyn respekterer vi naturlig nok normalarbeidstidsbestemmelsene.