"Sandspark" vant på NOKIOS

Datatilsynets sandkasse var til stede med stand på årets NOKIOS (Norsk konferanse for IKT i offentlig sektor) i Trondheim. Der ble det arrangert konkurranse, der man kjempet om å vinne et personvernforedrag. Nå er vinneren trukket ut.

De med spørsmål om personvern i kunstig intelligens, sandkassemetoden eller sandkassedeltakelse, hadde mulighet til å møte oss for en prat på Nokios. 

hallstein kvad 200x200.jpg– Ett av punktene Agenda Kaupang påpekte i evalueringen av sandkassas arbeid så langt, er at vi bør prioritere akademia som målgruppe og bør være mer synlige der de som trenger vår kunnskap samles, sier programleder i sandkassa, Hallstein Husand.

Les om evalueringen av sandkassa

Sentral møteplass

Nå var vi altså til stede på NOKIOS, både på scene og på stand. Konferansen er en møteplass for alle aktører som kan bidra til bedre og mer effektive offentlige tjenester i Norge ved god bruk av IKT. I år ble konferansen arrangert for 17. gang. Programrådet som planlegger og utvikler konferansen består av representanter fra tre universiteter, offentlige etater og leverandører.

I tillegg til å bidra med både paneldeltaker og ordstyrer under parallellsesjon 2C "Kunstig intelligens (KI): Muligheter og etiske utfordringer", hadde vi stand der vi blant annet arrangerte en konkurranse. 

Vinne et personvernforedrag

I konkurransen hadde vi tatt forbokstaven fra de 12 prosjektene som så langt har vært i sandkassa. Med de bokstavene skulle deltakerne forsøke å sette sammen et lengst mulig ord. Det var ikke et krav at ordet skulle finnes i ordboka. Heller tvert om. Kreative nyord, gjerne med ein kort definisjon, ville slå godt an hos juryen.

konk.jpg

Flere klaget over vokalmangel i bokstavutvalget. Av de tolv bokstavene, var det to a-er og ingen andre vokaler. Det var likevel ikke til hinder for flere gode forslag.

Hederlig omtalt bør gis til forslaget dasspram, definert som "en dårlig båt". Raskmandphd ble også foreslått, med forklaringen "mann med dårlig tid og doktorgrad". Hardsmask og franskmas var også mulig å sette sammen av disse bokstavene (og vi fikk ytterligere et par titalls forslag).

Juryen lot seg riktignok sjarmere aller mest av sandspark, definert som "spark eller push for å delta i sandkasseprosjekt". Vinneren var utsendt til Nokios fra Stavanger kommune, så da er det et personvernforedrag i vente der.  

Følg med på det som skjer i sandkassa ved å abonnere på vårt nyhetsbrev, der du får invitasjoner og informasjon om søknadsfrister, møter, webinarer og arrangement som er relevant for alle som er opptatt av ny, ansvarlig kunstig intelligens.

Meld deg på Sandkassebrevet.