Hopp til hovedinnhold
Når du bruker internett og sosiale medier, legger du igjen elektroniske spor. Virksomheter som bruker opplysningene skal følge personvernreglene.

Krenket på nett?

Slettmeg.no er en råd– og veiledningstjeneste for deg som føler deg krenket på nett. Ta kontakt med dem om du trenger hjelp til å få slettet uønsket informasjon om deg selv på nett. På deres nettsider finner du også mange gode veiledninger til hvordan du kan gå frem selv.

Hvordan søker jeg Google om sletting?

Du kan søke Google om å få navnet ditt avindeksert dersom du opplever visse treff som belastende. Her kan du lese mer om hvordan.

Nyheter

Workplace by Facebook

Norske virksomheter som vil bruke Facebooks Workplace må få på plass egne vilkår som setter klare rammer for Facebooks oppdrag som leverandør. I Norge har både Telenor og DNB fått egne avtaler og tatt Facebooks verktøy for kommunikasjon innad i bedriften i bruk.

Lær om nettvett og personvern

Er du lærer eller jobber med barn og unge mellom 9 og 18 år? Eller har du egne barn i denne alderen? Har du tatt ansvar for å lære dem nettvett? Eller trenger du å lære litt selv? Gå til dubestemmer.no. Der finner du god og viktig informasjon om nettvett og personvern.

Barn på sosiale medier?

Både barn og voksne opplever utfordringer i møtet med sosiale medier. Medietilsynet har derfor i samarbeid med flere aktører utarbeidet en veileder med tips og råd til foreldre med barn på sosiale medier.

Digital dømmekraft

Hva er det og hvorfor er det viktig med kunnskap om dette?

Se denne lille filmen på drøye ett minutt for å forstå begrepet og hvorfor personvern og nettvett er viktig når vi navigerer på nett.

Til toppen