30. januar 2018

Personvern - tilstand og trender 2018

Hvordan blir våre personopplysninger tatt vare på og hvem kan vi egentlig stole på? Teknologirådet og Datatilsynet markerer den internasjonale personverndagen med frokostseminar. 

Sted

Litteraturhuset, Wergeland-salen (1.etg), Wergelandsveien 29, Oslo

Tid

2017 ble et år hvor den såkalte Helse Sør-Øst-saken, nødnettsaken og IT-skandalen i Transportstyrelsen i Sverige rettet søkelyset mot utkontraktering. Forbrukerelektronikk samler stadig mer informasjon om oss, og tradisjonelle betalingstjenester møter konkurranse fra nye teknologidrevne forretningsmodeller. 

Teknologitrender som førerløse biler og ansiktsgjenkjenning kan gjøre det vanskelig å ferdes anonymt. Samtidig er blokkjeden en teknologi som sies å gi brukeren bedre kontroll over sine data – kan det bidra til å styrke personvernet?

Det er sjette året Datatilsynet og Teknologirådet sammen markerer den internasjonale personverndagen. Vi inviterer til seminar der vi lanserer en ny rapport med tall fra spørreundersøkelse gjennomført høsten 2017 og inviterer til personverndebatt. I år har også vi gleden av å ha med kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner på arrangementet.

Program

Introduksjon til tilstand og trender for personvernet ved: 

 Tore Tennøe, direktør i Teknologirådet
 Bjørn Erik Thon, direktør i Datatilsyn

Paneldebatt

I panelet: 

Jan Tore Sanner, kommunal- og moderniseringsminister
Berit Svendsen, norgessjef i Telenor
Roger Schjerva, sjeføkonom i IKT Norge
Bjørn Erik Thon, direktør i Datatilsynet

Arrangementet er nå fulltegnet, men det vil være mulig å følge det direkte her på våre nettsider. Lenken blir lagt ut 30. januar.