Innebygd personvern i praksis – frokostseminar og premieutdeling

Vi skal kåre vinnere av fjorårets konkurranse om innebygd personvern, og i den anledning inviterer vi til et åpent frokostseminar, i tillegg til prisutdeling og presentasjon av finalistene. Kom hvis du er nysgjerrig på hva innebygd personvern er og hvordan det kan brukes i praksis.

Sted: Kulturhuset, Youngs gate 6, Oslo
Tid: 18. mars, kl 8.30-11.00 (enkel servering og registrering fra kl. 8.30, seminaret starter kl. 9.00)
Arrangementet er gratis og åpent for alle.
Video av hele seminaret og prisutdelingen ligger 
her.

Innebygd personvern er et krav i personopplysningsloven. Det betyr at personvern skal bygges inn i alle løsninger og i all teknologi der personopplysninger blir behandlet. For å løfte frem eksempler på hvordan det kan og bør jobbes med, rent praktisk, utlyste vi høsten 2018 en konkurranse og nå skal vinnerne kåres.

Nytt av året er at vi også deler ut en studentpris.

Program

  1. Utvikler Johannes Brodwall fra Sopra Steria vil dele sine kunnskaper om sikker koding ved programvareutvikling. 
    Koding understreker hvor viktig det er at utviklere bruker godkjente verktøy og rammer, at utrygge funksjoner og moduler bør ugyldiggjøres, og at statisk kodeanalyse og kodegjennomgang bør gjennomføres regelmessig. 
  2. Tester Espen Sommerfelt fra Microsoft vil ha et innlegg om sikkerhetstesting ved programvareutvikling.
    Test innebærer en anbefaling om å teste om personvernkrav og sikkerhetskrav er riktig implementert, en beskrivelse av hva slags sikkerhetstester som bør gjennomføres, og en forklaring på hvor viktig det er å gjennomgå trusselmodell og angrepsflate.
  3. Presentasjon av de nominerte.
  4. Statssekretær Rebecca Borsch fra Kunnskapsdepartementet vil kåre vinneren.

 

Programvareutvikling med innebygd personvern

Hvordan utvikle programvare med innebygd personvern? Vi har i samarbeid med sikkerhetseksperter og programutviklere i både privat og offentlig sektor, utviklet en veileder om temaet. Den skal hjelpe norske virksomheter å forstå og etterleve kravet om innebygd personvern i de nye personvernreglene.

Programvareutvikling med innebygd personvern