Personverndagen 2018

Hvordan blir våre personopplysninger tatt vare på og hvem kan vi egentlig stole på? Teknologirådet og Datatilsynet markerte den internasjonale personverndagen med frokostseminar og lansering av rapport.

Se seminaret i opptak (youtube.com)

2017 ble et år hvor den såkalte Helse Sør-Øst-saken, nødnettsaken og IT-skandalen i Transportstyrelsen i Sverige rettet søkelyset mot utkontraktering. Forbrukerelektronikk samler stadig mer informasjon om oss, og tradisjonelle betalingstjenester møter konkurranse fra nye teknologidrevne forretningsmodeller. 

Teknologitrender som førerløse biler og ansiktsgjenkjenning kan gjøre det vanskelig å ferdes anonymt. Samtidig er blokkjeden en teknologi som sies å gi brukeren bedre kontroll over sine data – kan det bidra til å styrke personvernet?

Det er sjette året Datatilsynet og Teknologirådet sammen markerer den internasjonale personverndagen. Årets arrangement gikk av stabelen tirsdag 30. januar for fullsatt sal i Litteraturhuset.

På seminaret lanserte vi rapporten Personvern 2018 - tillit og følelser med tall fra spørreundersøkelser som ble gjennomført høsten 2017.

Program

Introduksjon til tilstand og trender for personvernet 

ved Tore Tennøe, direktør i Teknologirådet og Bjørn Erik Thon, direktør i Datatilsynet

Paneldebatt

I panelet: 

Paul Chaffey, statssekretær i  kommunal- og moderniseringsdepartementet
Berit Svendsen, norgessjef i Telenor
Roger Schjerva, sjeføkonom i IKT Norge
Bjørn Erik Thon, direktør i Datatilsynet