Møt oss på Egertorget 24. mai!

Stortinget har nå vedtatt den nye personopplysningsloven. Datatilsynet rigger derfor til stand, og skal prøve å svare på alle spørsmål du måtte ha om personvern, plikter og rettigheter etter de nye personvernreglene.

Velkommen til en prat!

Torsdag 24. mai rigger vi til standen «Personvernakutten» på Egertorget i Oslo fra kl. 8-18. Her vil vi informere om hva de nye reglene betyr for deg. Vi vil fortelle om hvilke rettigheter du får, vise hvordan og hvor mye persondata som samles inn om deg, tipse om personverninnstillinger på smarttelefonen og svare som best vi kan på spørsmål om personvern og den nye personopplysningsloven. 

Dersom du har en virksomhet og er usikker på hvilke plikter du har, kan du komme og spørre om det også. 

Reglene trår tidligst i kraft i Norge i juli

De nye personvernreglene gjelder i store deler av Europa allerede fra 25. mai, og i Norge tidligst i løpet av juli. Dette kommer av at  personvernforordningen først må ha trådt i kraft i EØS-avtalen.

Følg med på våre nettsider for oppdateringer om de nye personvernreglene. Vi legger jevnlig ut nye veiledere, info og tips. Vi vil publisere oppdaterte nettsider med relevant informasjon tilpasset det nye lovverket i begynnelsen av juli. 

Last ned foldere

På standen deler vi ut foldere om hva de nye personvernreglene betyr for deg enten du er privatperson eller har ansvar for en virksomhet som behandler personopplysninger. Du finner pdf av disse her: