Nasjonal sikkerhetsmåned 2017 – sikkerhet og personvern på agendaen

Torsdag 28. september starter kampanjen Nasjonal sikkerhetsmåned. I løpet av oktober vil mange små og store virksomheter sørge for at fire viktige sikkerhetstema får ekstra stor oppmerksomhet internt. Kampanjens andre uke har tittelen: "Dine personopplysninger er gull verdt". Den uka handler kampanjen om personvern og personopplysninger. 

En av kampanjens anbefalinger er at alle virksomheter gjennomfører sikkerhets- og personvernopplæring av de ansatte i oktober. For å hjelpe virksomheter igang med dette, har NorSIS satt sammen en opplæringspakke. Denne følger de fire uketemaene i sikkerhetsmånenden: 

 • Uke 1 «Sammen står vi sterkere» – de ansatte utgjør siste skanse av sikkerhet i en virksomhet, hva er de de mest aktuelle truslene og hvordan kan de håndteres?
 • Uke 2 «Dine personopplysninger er gull verdt!» – er vi klare for nye personvernregler fra neste år og hvilket forhold har vi til egne opplysninger?
 • Uke 3 «Vær smartere enn tingene dine» – det kommer stadig flere dingser på markedet, hva er tingenes internett og hva betyr det for deg og meg?
 • Uke 4 «Fremtiden er sikker» - hvordan sikrer vi at flere unge utdanner seg innenfor IT og at det lønner seg å satse på informasjonssikkerhet?

Opplæringspakken kan bestilles av alle virksomheter. For virksomheter med 20 eller færre ansatte er den gratis, for andre er prisen basert på antall ansatte. Opplæringspakken består av:

 • 8 e-læringsmoduler fra leverandøren Junglemap
 • foredragspresentasjon for internopplæring som kan presenteres av leder eller sikkerhetsansvarlig.
 • plakater å henge opp i fellesarealer
 • brosjyrer som kan deles ut til de ansatte
 • filmsnutter

Mer om kampanjen og bestilling av opplæringspakker (sikkert.no)

Samarbeidsseminarer og mulighet for en deit med Difi, Datatilsynet, NorSIS eller Forbrukerrådet

For å markere starten på personvernuka i sikkerhetsmåneden, arrangerer Datatilsynet og Difi seminaret «Dine personopplysninger er gull verdt» mandag 9.oktober. Dit kommer både Forbrukerrådet og NorSIS for å snakke om grensegangen mellom personvern og forbrukervern, og utfordringer knyttet til arbeidsgivers ansvar for den ansattes personvern på og utenfor jobben. Etter innledende innlegg får deltagerne sjansen til å deite eksperter fra en av oss fire. Da får dere 10 minutter på tomannshånd, der dere kan spørre om alt dere måtte lure på om forbrukervern, personvern eller informasjonssikkerhet. Meld fra i påmeldingsskjemaet hvem du ønsker å deite. Den første delen av seminaret strømmes. 

Mer informasjon om programmet og påmelding til seminar og deit

I personvernuka arrangerer vi også to seminarer om nye personvernregler i samarbeid med IKT Norge og Bull og co. Et halvdagsseminar for dere som jobber med sikkerhet tirsdag 10.oktober, og et heldagsseminar for annonsør og mediebransjen fredag 13.oktober.

Program og påmelding seminar for dere som jobber med sikkerhet tirsdag 10.oktober

Program og påmelding for medie- og annonsørbransjen fredag 13.oktober

Del av en Europisk kampanje

Nasjonal sikkerhetsmåned er en del av en Europeisk kampanje med ENISA (The European Union Agency for Network and Information Security) som i spissen. 

Det overordende målet med kampanjen er blant annet å bidra til: 

 • økt kunnskap om informasjonssikkerhet i alle norske virksomheter
 • flere reflekterte digitale innbyggere med kjennskap til den reelle cybertrusselen
 • trygg adferd på nett, ledere som forstår cyberrisiko
 • at alle medarbeidere som kjenner trusselaktørerenes metoder
 • generell kunnskap om datakriminalitet
 • kunnskap om myndighetens arbeid for å redusere til datakriminaliteten i samfunnet vårt 

Mer om den Europeiske kampanjen (enisa.eu)

Arrangement

Difi, Datatilsynet, Forbrukerrådet og NorSIS inviterer til felles seminar om informasjonssikkerhet og personvern. Seminaret innleder den andre uken i Nasjonal sikkerhetsmåned som har personvern og informasjonssikkerhet som tema. Seminaret er fulltegnet, men strømmes her.

9.
okt
2017