Barns rett til personvern - frokostseminar om bilder av barn på nett

Datatilsynet og Senter for IKT i utdanningen inviterer til frokostseminar om bilder av barn på nett, tirsdag 7. februar. På seminaret vil vi problematisere bildedeling av barn, samt lansere filmer og nytt veiledningsmateriell.

Sted: Litteraturhuset (Wergeland)
Tid: 7. februar, kl 8.30-11.00 (Frokost serveres kl. 8.30, seminaret starter kl. 9.00)

Den 7. februar er det den internasjonale Safer Internet Day, en dag som markeres hvert år i over 100 land. Dagen er dedikert til barn og unges bruk av internett, og i år er mottoet: ”Be the change – unite for a better Internet”.

I dagens samfunn blir barnas oppvekst grundig dokumentert enten de er sammen med familie eller de er på skolen, i barnehagen eller på fritidsaktiviteter. Bildene deles enkelt ved hjelp av digitale verktøy og tjenester. Det er imidlertid mange grunner til å reflektere over denne praksisen, og vi velger å benytte årets Safer Internet Day til å fremheve barns rett til personvern med et frokostseminar, samt lansering av mye nytt materiell.

Program for dagen

08.30 Dørene åpnes og det serveres enkel frokost
09.00 Velkommen ved Trond Ingebretsen, direktør i Senter for IKT i utdanningen
09.10 Åpning ved Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen
09.30 God praksis med bilder i barnehagen, barnehagepedagog Mona Nicolaysen
09.50 Premierevisning av animasjonsfilm til bruk i barnehagene
10.00 En angrende mammabloggers refleksjoner, blogger Mariann Johansen
10.20 Barn og personvern, Sara Eline Grønvold, jurist og forfatter
10.40 Oppsummering av Bjørn Erik Thon, direktør i Datatilsynet
10.50 Premierevisning av musikkvideo for barn i barnehager

 

Dubestemmer.no er en nettressurs om personvern og digital dømmekraft, og drives av Senter for IKT i utdanningen og Datatilsynet. Her finner du fagstoff, diskusjonsoppgaver, filmer og mye annet om personvern, uønskede hendelser, kildekritikk og sosiale medier. I 2017 feirer prosjektet 10-årsjubileum, og frokostseminaret er en av flere markeringer av dette jubileet.

"Safer Internet Day" organiseres av Insafe, som ligger under EU-kommisjonens Safer Internet Program. Formålet er å skape bevissthet rundt barn og unges bruk av Internett slik at de får en tryggere digital hverdag.

Vel møtt!