Hopp til hovedinnhold

Tips noen om denne nettsiden


Laster
* Du må skrive inn 2 gyldige e-postadresser * Ugyldige felter er fylt ut, mail sendes ikke.
Ditt tips er sendt
Det oppstod en uventet feil. Vennligst forsøk på nytt senere
Lukk

Veileder for internkontroll og informasjonssikkerhet

En velfungerende internkontroll er avgjørende for å sikre forsvarlig behandling av personopplysninger. Veilederen om internkontroll og informasjonssikkerhet hjelper virksomheten gjennom prosessen med å innføre internkontroll og informasjonssikkerhet.

Informasjonssikkerhet dreier seg om å håndtere risikoen som oppstår når personopplysninger og andre informasjonsverdier ikke er forsvarlig sikret. Internkontroll handler om å etablere og vedlikeholde planlagte og systematiske tiltak for å sikre at virksomheten oppfyller lovens krav til behandling av personopplysninger. 

Gjennom å ha god informasjonssikkerhet og god internkontroll sikrer virksomheten at den behandler personopplysninger lovlig, sikkert og forsvarlig. Datatilsynet vil samtidig understreke at virksomheten må arbeide kontinuerlig med informasjonssikkerhet og internkontroll. Veilederen hjelper virksomheten å komme i gang og få systemet på plass. Samtidig må det legges en plan for avvikshåndtering samt regelmessig gjennomgang og, om nødvendig, revidering av systemet.

Last ned:

Bestill trykt versjon av veilederen:

(Kostnadsfritt)

Til toppen