Hopp til hovedinnhold

Tips noen om denne nettsiden


Laster
* Du må skrive inn 2 gyldige e-postadresser
Ditt tips er sendt
Det oppstod en uventet feil. Vennligst forsøk på nytt senere
Lukk

Ytringsfrihet og ansvar i en ny mediehverdag

I sin høringsutalelse til Kulturdepartementet gir Datatilsynet sine kommentarer til Medieansvarsutvalgets utredning om "Ytringsfrihet og ansvar i en ny mediehverdag".

Utredningen fra mediansvarsutvalget gjelder plassering av ansvar for ytringer.

Datatilsynet har kommentert kapittel 4 og 5 som berører problemstillinger om personvern. I sin uttalelse sier Datatilsynet blant annet:

  • Datatilsynet er enig med Medieansvarsutvalget i at det ikke er hensiktsmessig at media som allerede er underlagt selvdømmesystemet gjennom PFU (Pressens Faglige Utvalg), skal underlegges større offentlig kontroll.
  • Datatilsynet er enig med Medieansvarsutvalget i at styrking og videreutvikling av det ikkerettslige veiledningstilbudet bør være det primære tiltak for å styrke personvernet i forbindelse med publisering på Internett.

Medieansvarsutvalget foreslår i sin utredning også å endre Datatilsynets navn til Personverntilsynet. Datatilsynet noterer seg forslaget om navneendring, men tilsynet er av den oppfatning at Medieansvarsutvalgets utredning ikke utgjør den riktige konteksten for å diskutere en eventuell navneendring.

Last ned:

Høringsuttalelse - NOU 2011:12 Ytringsfrihet og ansvar i en ny mediehverdag (pdf)

 

Til toppen