Hopp til hovedinnhold

Tips noen om denne nettsiden


Laster
* Du må skrive inn 2 gyldige e-postadresser
Ditt tips er sendt
Det oppstod en uventet feil. Vennligst forsøk på nytt senere
Lukk

Evaluering av Teknologirådet

Teknologirådet har utvist et godt skjønn når det gjelder å forvalte sin uavhengighet, sier Datatilsynet blant annet i sin høringsuttalelse til en evalueringsrapport om Teknologirådet.

Nordisk Institutt for studier av innovasjon, forskning og utdanning (NIFU) har, etter oppdrag fra Nærings- og handelsdepartementet, evaluert Teknologirådet. Evalueringsrapporten har deretter vært ute på høring.

Datatilsynet fremhever i sin høringsuttalelse at Teknologirådet har utvist et godt skjønn når det gjelder å forvalte sin uavhengighet, samtidig som de har evnet å sette agenda og ha en tydelig stemme utad. Videre mener Datatilsynet at Teknologirådets organisering av prosjekter, der de involverer ekstern ekspertise, gjør dem godt rustet til å reise nye temaer på dagsorden og bidrar til at Norge på mange områder kan ligge i forkant. Teknologirådet har også vært dyktige til å involvere personvernhensyn og Datatilsynet for å oppnå helhetlige vurderinger av ny teknologi.

Undervisningsopplegget 'Du Bestemmer' (www.dubestemmer.no) er forøvrig fortsatt et høyst levende samarbeidsprosjekt mellom Teknologirådet, Senter for IKT i utdanningen og Datatilsynet.

Les mer:

 Høringsuttalelse om Teknologirådet

Til toppen