Hopp til hovedinnhold

Tips noen om denne nettsiden


Laster
* Du må skrive inn 2 gyldige e-postadresser
Ditt tips er sendt
Det oppstod en uventet feil. Vennligst forsøk på nytt senere
Lukk

Måle- og kontrollsystem av arbeidsinnsats er inngripende

Datatilsynet har på oppfordring vurdert et system for måling og kontroll av ansatte sin arbeidsinnsats. Slik systemet er beskrevet brukt ser det ut til å kunne være i strid med personopplysningsloven.

Systemet Datatilsynet har vurdert, innebærer at de ansatte blir gjenstand for en meget inngående måling av produktivitet og effektivitet. Det er oppgitt at hovedformålet med innføringen av et slikt system, er et ønske om å unngå at enkelte ansatte overbelastes, samt for å kunne innhente faktagrunnlag for medarbeiderutvikling.

Personverninngripende

Det er ingen tvil om at en arbeidsgiver har behov for å danne seg et bilde av hvor produktive og effektive de ansatte er, men samtidig er en såpass detaljert registrering og kontroll av de ansatte sin arbeidshverdag svært personverninngripende.

Datatilsynet er, etter en foreløpig vurdering, av den oppfatning at bruken av dette verktøyet, slik det er beskrevet, vil kunne være i strid med personopplysningsloven. Dette fordi arbeidsgiverens behov nok vil kunne ivaretas på mindre personverninngripende måter.

Les hele brevet:

Datatilsynet vurdering - innføring av måle- og kontrollsystem

Publikasjoner

Til toppen