Nyheter

1 - 20 av 185
Forrige Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Neste Neste 

Generelle samtykker er uheldig ved søknader om adopsjon 16.12.2014

For vide fullmakter kan føre til innsamling av unødvendig mye sensitiv informasjon i forbindelse med adopsjonssøknader.

Lånekassen bør ikke få blankofullmakt 16.12.2014

Bestemmelsen i høringsforslaget vil gi Lånekassen fullmakt til å hente opplysninger det ikke er behov for.

Ber appbutikker om å lenke til personvernerklæring 10.12.2014

Internasjonale personvernmyndigheter ber appbutikkene ta ansvar for at de som laster ned apper får informasjon om appenes innsamling og bruk av personopplysninger.

Kritisk til utvidet tilgang til helseopplysninger 08.12.2014

Departementets forslag til nye regler er for generelt og åpent for skjønnsmessige vurderinger.

Lite gjennomtenkt om heldigitale læringstilbud 21.11.2014

Det er nødvendig med en utredning av personvernkonsekvenser før Kunnskapsdepartementet legger til rette for bruk av heldigitale læringstilbud (MOOC).

- Lydfiler bør ikke utleveres 13.11.2014

Privatpersoner bør kunne få innsyn i AMK-sentralenes lydlogger uten å få selve lydopptaket.

Kontroll hos Den katolske kirke 28.10.2014

Oslo katolske bispedømme har mye å rydde opp i når det gjelder behandling av medlemmenes personopplysninger.

Én har fått medhold i Google-sletting 28.10.2014

Datatilsynet har behandlet de fem første klagene på at Google ikke vil fjerne belastende søketreff fra trefflista.

Kameraopptak på nett 21.10.2014

Datatilsynet har sett flere eksempler på at virksomheter publiserer opptak fra kameraovervåking i sosiale medier for å henge ut enkeltpersoner eller "ta" gjerningsmenn. Slik publisering er ulovlig.

Smart strømmåling går på personvernet løs 16.10.2014

Den planlagte registreringen av strømforbruk er unødvendig omfattende og detaljert, og bruk av fødselsnummer kan heve terskelen for å bytte strømleverandør.

Vil bruke fingeravtrykk for å slippe betjening 07.10.2014

Kravet om betjente solarier kan forsvinne dersom bransjen får bruke fingeravtrykk for å håndheve aldersgrensen.

Problematisk med høyere aldersgrense for familieetablering 07.10.2014

Forslaget er i strid med Den europeiske menneskerettskonvensjonen, og bør ikke videreføres.

Ulovlig e-postinnsyn er et økende problem i arbeidslivet 01.10.2014

Flere arbeidsgivere må ut med 75.000 kroner i overtredelsesgebyr for å ha kikket ansatte for tett i kortene.

Stadig flere har spørsmål om kameraovervåking 01.10.2014

Et økende antall privatpersoner som lurer på om naboens kamera er lovlig oppsatt tar kontakt med Datatilsynet.

Har registrert journalisters personopplysninger ulovlig 19.09.2014

Etterretningsbataljonen Nord-Norge er ilagt et gebyr på 75.000 kroner for å ha registrert ni norske journalisters personopplysninger.

Må kunne betale med kontanter 19.09.2014

Muligheten for anonym betaling er ikke godt nok ivaretatt i forslaget til nye parkeringsregler.

De store får gleden av stordata 16.09.2014

Det er de store selskapene som realiserer den kolossale økonomiske verdien som ligger i innsamling og analyse av personopplysninger («big data»), ikke den enkelte av oss.

Kredittsjekket ekskjæreste 10.09.2014

En ansatt brukte firmaets konto hos et kredittvurderingsselskap til å bestille kredittvurdering av en tidligere kjæreste.

75 000 kr i gebyr til Pixima AS 28.08.2014

Pixima løser pumpestikksaker, det vil si at noen fyller bensin uten å betale for seg. Virksomheten har nå fått gebyr blant annet fordi de har brukt personopplysninger til andre formål enn avtalt med oppdragsgiverne.

Godkjenner elektronisk kredittsjekk 27.08.2014

Kunder som handler på nett kan nå få beskjed om at de er kredittvurdert på SMS eller e-post.

1 - 20 av 185
Forrige Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Neste Neste